Gegratineerde appeltjes

  • Slanke keuken, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 appels
1 dl appelsap
1 dl citroensap
1 el amandelschaafsel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe. Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken.
Kook het sap in tot er nog ongeveer 2 eetlepels over zijn. Roer daar het citroensap door.
Leg de appelpartjes in de vorm van een bloem op 2 hittebestendige bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de amandelen erover. Schuif de bordjes ca. 10 centimeter onder een voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in ca. 3-4 minuten goudbruin worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten