Zuurkool met vis in de romertopf

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2002




Een verrassend Romertopfrecept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 500 g zuurkool

* 100 g ontbijtspek in blokjes

* 4 schijven ananas

* 100 g tomaten

* zout

* 1 eetlepel fijngeknipt bieslook

* 600 g kabeljauwfilets

* citroensap

* 2 eetlepels tomatenpuree

* 1? dl yoghurt

* 35 g boter

* 1 eetlepel aardappelmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Romertopf

Voorbereiding


Zet de Romertopf 15 minuten in ruim koud water.

Bereidingswijze


Trek de zuurkool met twee vorken uit elkaar en leg de groente met het spek en de in blokjes gesneden ananas in de Romertopf.Was de tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de zuurkool.Bestrooi de plakjes met wat zout en bieslook.Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm breed, besprenkel ze met citroensap en bestrijk ze met tomatenpuree.Schenk er de yoghurt naast en leg hier en daar een klontje boter op de vis. Sluit de Romertopf af met het deksel.

Zet de Romertopf in de koude oven. Schakel de oven 60 minuten in op 200 graden. Bind het vocht eventueel met de 2 eetlepels water gladgeroerde aardappelmeel en zet alles zonder deksel nog 10 minuten terug in de oven.

Serveertip


Lekker met aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten