Varkenshaasje met appelsaus.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-05-2002
Voorbereiding
Het vlees inwrijven met zout en peper en de kruidnagels erin steken.
Bereidingswijze
In een braadpan de boter verhitten en hierin het vlees snel rondom bruinbakken.
Voeg ? dl. appelsap en de majoraan toe.
Laat het vlees met het deksel op de pan ± 8 min. zachtjes stoven.
Het vlees af en toe keren.
De appels schillen, met een appelboor de klokhuizen verwijderen en de appels in plakjes van ± 1 cm snijden.
Het vlees op een schaal leggen.
Roer de rest van het appelsap, 1 dl. water, honing en ketjap door het braadvocht.
Hierin de appelplakken ± 3 min. zachtjes verwarmen.
Rangschik de appelplakken rondom het vlees.
De jus in een juskom overdoen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties