Varkenshaasje met appelsaus.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 varkenshaasjes a 250 g, zout, peper, 10 kruidnagelen, 75 g boter, 2 dl. appelsap, ? theel. majoraan, 2 goudreinetten, 1 eetl. honing, ? eetl. ketjap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees inwrijven met zout en peper en de kruidnagels erin steken.

Bereidingswijze

In een braadpan de boter verhitten en hierin het vlees snel rondom bruinbakken.
Voeg ? dl. appelsap en de majoraan toe.
Laat het vlees met het deksel op de pan &plusmn 8 min. zachtjes stoven.
Het vlees af en toe keren.
De appels schillen, met een appelboor de klokhuizen verwijderen en de appels in plakjes van &plusmn 1 cm snijden.
Het vlees op een schaal leggen.
Roer de rest van het appelsap, 1 dl. water, honing en ketjap door het braadvocht.
Hierin de appelplakken &plusmn 3 min. zachtjes verwarmen.
Rangschik de appelplakken rondom het vlees.
De jus in een juskom overdoen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten