Croque monsieur

  • Frans, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Croque monsieur

    Croque monsieur

    Croque monsieur

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
120 g Gruyere

30 g roomboter

1 el bloem

125 ml melk

100 g gerookte achterham

4 dikke sneetjes witbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rasp de helft van de Gruyere en snij de andere helft in plakken. Smelt 1 el van de roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer tot een egaal mengsel. Laat 2-3 min. garen. Voeg, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren de melk toe en vervolgens de geraspte kaas. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. haal van het vuur. Besmeer de boterhammen aan 1 kant met de rest van de roomboter. Verdeel de rest van de Gruyere en de ham over twee sneetjes brood. Leg de ander sneetjes erop. Bak de sandwiches met de beboterde kant naar beneden in een anti-aanbakpan goudbruin. Haal uit de pan, smeer de bovenkant dik in met Gruyeresaus en zet nog 3 min. onder een het grill. Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henny_b_b avatar
henny_b_b

Doorsturen

Home Recepten