ouma se perskepoeding (perzikenpudding)

  • Afrikaans, Nagerecht
  • 20-30 min.

Zuid Afrikaans nagerecht uit de oven!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 gram boter/360 gram suiker/120 gram bloem/10 ml bakpoeder/2 dl melk/2 ml kaneelpoeder/2 ml nootmuskaat/1 blik (410 gram) perzikenschijven gedraineerd/
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
mengkom

Bereidingswijze

Voorverhit oven 180'C (350'F)
Smelt boter in ovenvaste schaal van ca. 20 x 30 cm

Mengen: ca. helft van de suiker, alle bloem, bakpoeder en melk.
Mengsel over de gesmolten boter in schaal gieten maar niet roeren.
De perzikenschijven boven op leggen (het zakt een beetje weg in het
deeg)
De rest van de suiker met kaneel en nootmuskaat mengen en bovenop
perziken
verdelen.
Ca. 30 minuten bakken of tot een goudbruin resultaat. De poeding blijft
een
beetje klam aan de onderkant - dus niet denken dat het niet gaar is. De
boter vormt een sausje.
Even laten afkoelen en (lauw) warm serveren met vla of room.
Goed voor ca. 6 porties.


Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

muffertje avatar
muffertje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten