1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. aardappel gepoft, bacon

aardappel gepoft, bacon

Door: andrea

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2002

Ingrediënten 1 personen


1 grote, kruimige aardappel
2 plakjes bacon
1 eetlepel gesnipperde ui
1 eetlepel tomatenblokjes
1 theelepel tomatenpuree
1 mespuntje Italiaanse keukenkruiden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de ingeprikte aardappel zonder folie in een magnetronschaal en laat deze 5 minuten op 800 watt garen. Of kook gedurende 15 minuten in de schil als je geen magnetron hebt. Verpak de aardappel vervolgens in ingevet aluminiumfolie en leg nog 10 minuten op de bbq.
Bak 2 plakjes bacon in een droge koekenpan krokant. Gebruik eventueel de magnetron: 1 minuut, onafgedekt op 800 watt. Fruit 1 eetlepel gesnipperde ui. Voeg 1 eetlepel tomatenblokjes, 1 theelepel tomatenpuree, 1 mespuntje Italiaanse keukenkruiden zoals oregano en basilicum en 1 plakje bacon, in reepjes gesneden, toe en maak er een saus van.Snijd de gepofte aardappel in en haal er iets van het aardappelkruim uit. Vul de gepofte aardappel ermee. Leg het andere plakje bacon erop en garneer met basilicum of peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top