Lamsvlees met eiersaus

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-05-2002

Angelo brodetto

Het recept van 'Lamsvlees met eiersaus' is op de smaak van
het Nederlands lamsvlees aangepast, omdat deze een wat minder
krachtige smaak heeft, dan het Italiaanse lamsvlees.
Voor 4 personen van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gram Lamslappen, van de achterbout, in dobbelstenen.
3 eetl. Olijfolie.
Zout en Peper.
4 bosuitjes, in smalle ringen.
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt.
100 gram parmaham, 2 dikke plakken, in smalle reepjes.
1 theel. gedroogde Italiaase keukenkruiden.
1 takje verse tijm.
1.5 decl. droge witte wijn, b.v. Orvieto.
2 eierdooiers.
1 theel. citroensap.
3 eetl. fijngeraspte parmezaanse kaas.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Handelingsvolgorde
Maak het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de olie en voeg het vlees bij gedeelten toe.
Laat het vlees in circa 5 min. aan alle kanten bakken.
Strooi wat zout en peper erover, en voeg bosuitjes,
knoflook en de ham toe.
Schep alles goed door.
Strooi keukenkruiden erover, en schik het tijmtakje ertussen.
Schenk de wijn en 2 decl. water erbij.
Leg het deksel op de pan.
Temper de warmtebron en laat alles 60 min. zachtjes stoven.
Schep alles van tijd tot tijd even om.
Roer de eierdooiers, citroensap en 2 eetl. water
los, en voeg er 4 eetl. heet kookvocht aan toe.
Schenk dit mengsel bij het gerecht.
Roer het gerecht krachtig door.
Neem, zodra het stoofvocht wat dikker begint te worden
de pan van de warmtebron.
Strooi de kaas over het gerecht en roer alles krachtig door.
Verwijder het tijmtakje.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.

Serveertip

Serveertip:
In Italie eet men er graag brood bij.
De combinatie van Puree van gelijke delen
aardappelen en knolselderij treft men vaak in
restaurants aan. Ook de kleinere pastasoorten
en drooggekookte rijst smaken er goed bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten