Tomatensaus "puur natuur"

  • Mediterraan, Saus/dressing
  • 0-10 min.

Een eerlijke heerlijke tomatensaus die goed past bij een zomerse bbq

Deel dit recept

Ingrediënten
3 (roma) tomaten
1 middelgrote ui
balsemico azijn
honing of bruine suiker
basilicum
tijm
2 tenen knoflook
olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De tomaten ontvellen en zaadjes verwijderen
ui grof hakken
knoflook pellen en hakken

Bereidingswijze

in een steelpan de olijfolie verhitten, hierin de ui en knoflook aanfruiten tot de ui glazig wordt.
Afblussen met 1 of twee eetlepels azijn en een beetje honing of suiker toevoegen (niet teveel, je kunt later altijd nog meer toevoegen).
De takjes tijm, de basilicum en de stukken tomaat toevoegen en het geheel ongeveer 10 min. rustig door laten pruttelen.
Als je wil kun je de saus nu pureren met een staafmixer of door de zeef, maar ik serveer hem ook graag zo.

Serveertip

Warm of koud te gebruiken bij gegrild vlees.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lspace avatar
lspace

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten