Gefrituurde gatenkaas
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-05-2002
Bereidingswijze
Snij de kaas in ca 1 cm dikke plakken en de plakken in repen van ca. 2 cm dik en ca. 8 cm lang. Meng de bloem met een flinke snuf peper en klop het glad met het ei. Voeg al roerend in delen de wijn toe, zodat een glad beslag ontstaat. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag. Verwarm de frituurolie tot 190 graden. Haal de repen kaas door at bloem, klop de overtollige bloem eraf. Bestrijk de repen kaas met een beetje mosterd. Wentel de kaasrepen door het beslag, frituur ze met 4-5 tegelijk snel goudbruin en laat ze op keukenpapier kort uitlekken. Verdeel de salade over 4 bordjes, en sprenkel de dressing erover. Leg hier de kaas op.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties