1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Chilisaus

Chilisaus

Door: marianner

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-1998

Ingrediënten 8 personen


600 gr. tomaten, 1 ui, 3 dl. azijn, 175 gram suiker, 1/2 kopje vleesbouillon, 1 eetl. gemberpoeder, 3 a 4 fijngehakte chili-pepers, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetl. zout, peper, 1/2 eetl. kaneel en 100 gram abrikozen.


Verder heb je nodig


Een braadpan met dikke bodem.
Gesteriliseerde fles met schroefdop.


Pittige saus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de abrikozen een nacht van tevoren in de week.

Bereidingswijze

Was de tomaten en schil ze. Snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en hak deze fijn.
Laat de tomaten, de ui en de uitgeperste knoflook in een Braadpan met dikke bodem 15 minuten zachtjes smoren. Snijd de uitgelekte abrikozen in stukjes en doe deze bij de stukjes tomaat. Voeg er de fijngehakte chili-pepers, suiker, azijn en alle kruiden bij. Laat het mengsel nu 60-90 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken, zonder deksel. Verdun de saus eventueel met een weinig vleesbouillon en breng de saus eventueel op smaak met extra kruiden, suiker en/of azijn. De saus overdoen in een gesteriliseerd flesje met schroefdop en koel bewaren.

Serveertip

Serveren bij rijst en pastarecepten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianner
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top