Pikante haricots
- Indonesisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-05-2002
Ingrediënten 4 personen
1 snufje zout, nootmuskaat1 pot haricots verts (Bonduelle),
1 grote ui, 2 tl sambal
2 teentje knoflook, 1scheutje ketjap manis
1 el groentesaus, 1 scheutje sherry
1 klontje boter
Bereidingswijze
Pel en snijd de ui in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Open de pot haricots en laat deze uitlekken.
Verhit de boter en bak hierin op matig vuur de ui en de knoflook even aan. Voeg de sambal toe en bak dit
even mee zodat deze ontzuurd. Voeg dan de sherry toe, en de ketjap manis, en de groentesaus en roertotdat er een sausje ontstaat. Schep voorzichtig de bonen erbij en warm dit nog even goed door.
Breng op smaak met zout en een snufje nootmuskaat.
Serveertip
Lekker bij: rijst of nasi
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties