taart

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2002

chocolade of gewone slagroomtaart wat je wilt

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Basiscake :
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel/ cakemeel
- 4 eieren
- gewone taart; twee zakjes vanillesuiker, chocoladetaart; 4-5 volle eetlepels cacao

De versiering en vulling:
- slagroom, ik gebruik altijd 2 -3 zakjes Klopklop slagroompoeder aan te maken met melk, te verkrijgen bij de supermarkt.
 Liever geen kant-en-klare-slagroom, want die is te slap.
- (Gebakglazuur of gesmolten chocolade of iets anders waarmee glazuur te maken is.)
- Pot jam, wat je lekker vindt, ik pak vaak aardbeien jam
- Versiering zoals ananas, aardbeien, mandarijntjes, nootjes of chocolaatjes ofzo

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cake:
- Rechthoekige cakevorm of ronde taartvorm met diameter 24/26 cm
- mixer
- mengkom

versiering:
- slagroomspuit

Voorbereiding

- oven voorverwarmen (combi-magnetronoven:160graden)

Bereidingswijze

basiscake:
- De boter zo nodig iets verwarmen en met de suiker ( hier eventueel de vanillesuiker bij doen) tot creme roeren.
- Flink roerende de eieren een voor een en daarna het bakmeel in gedeelten toevoegen.
- Cacao toevoegen, beslag moet een bruine tint krijgen, niet te donker anders wordt de taart te zwaar van smaak.
- Bakvorm invetten.
- Bakvorm met beslag vullen tot 2/3 van de vorm.
- In de matig warme oven de cake in ongeveer een uur gaar bakken.
- 3-5 minuten in de oven laten afkoelen
- 3 minuten buiten de oven aflaten koelen
tips:
 De cake is klaar wanneer hij van de rand loslaat en een sateprikker, in de cake gestoken , er droog uitkomt.
 Tussendoor de oven niet openen anders zakt ie in.

versiering:

Serveertip

- Snijd de cake in laagjes,
 wanneer de cake net uit de oven komt gaat het makkelijker met een dun, maar stevig draadje.
- Klop de jam van tevoren even los zodat ie makkelijker smeerbaar is en smeer dan een redelijke laag jam op het/de laagje(s)
- Maak de slagroom en smeer deze voorzichtig op de laag jam, houd nog wat slagroom over.
 Wees niet te zuinig met slagroom en jam, anders proef je er niets van, bovendien zakt het nog een beetje in.
- Stapel nu de delen op elkaar.
- Bewerk de rand van de taart met slagroom zodat je de lagen niet meer ziet.
- Besmeer de bovenkant met glazuur, chocolade of slagroom, wat je zelf wilt
- Versier dan de taart met toefjes slagroom met de slagroomspuit, fruit, chocolaatjes, nootjes enz.
 Chocolade slagroom is te maken door een lepel cacao bij de slagroompoeder te doen.
 Taart kan een dag of twee in diepvries gehouden worden, na ontdooien niet terug in vriezer leggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten