zweedse zoete broodjes

  • Internationaal, Brood
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Je hebt nodig, 50 gr bakergist
50 gr margarine / echte boter
1,5 teelepel zout
1/2 dl suiker
5 dl melk
13 dl meel(780 gram)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

smelt boter en warm de melk tot 37 graden.
doe de gist in een kom, en mix de melk en boter erin.
mix daarna de suiker, zout en meel erin tot een fijn
glad deeg.
Laat gisten tot dubbele groote ( ca 30 min.)
deel het deeg in gelijke groote ronde bollen die je plat
maakt. daarna moet je in elke platte bol met een vork
gaatjes prikken ( belangerijk !!!)
Weer gisten in ongeveer 20 min.
om een fijne kleur te krijgen bestrijk je de bovenkant van het deeg met water of melk.
Oventemparatuur 250 graden ( in het midden van de oven )
baktijd ongeveer 6 - 8 min.










Content is copyright: OLM
Op de functionaliteiten berusten copyrights en patenten van: OLM

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harma40 avatar
harma40

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten