Spinazietaart met feta

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, fijngesneden

75 g boter

350 g diepvries bladspinazie, ontdooid

2-3 el bloem

1 1/2 dl volle melk

2 eieren

200 g feta, verkruimeld

zout

peper

10 vellen filodeeg
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm van ca. 25 x 15 cm, ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bak de ui ca. 5 min in 25 g boter. Voeg de spinazie toe en bak deze 2 min. mee. Strooi de bloem erover en bak ook dit ca. 2 min. mee. Voeg de melk toe en laat het gerecht nog 3-5 min. zachtjes koken tot het mooi gebonden is. Laat het spinaziemengsel iets afkoelen en roer de eieren en feta erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Smelt 50 g boter en bestrijk alle vellen filodeeg hiermee. Leg 6 vellen filodeeg in de vorm, ze mogen elkaar overlappen. Laat de vellen wat over de rand van de vorm hangen. Schep het spinaziemengsel in de vorm en dek dit af met de andere 4 deegvellen. Laat ook deze vellen elkaar overlappen. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in 20-25 min. krokant en gaar in het midden van de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten