Hartige Taart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2002

Een basis waar je vanalles in kan gooien, net wat je in huis hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
scheutje melk
2 a 3 eieren
bekertje creme fraiche/ongeklopte slagroom
geraspte kaas
diverse groentes
blikje tonijn of 300 gram hamreepjes of (gare) kipfiletblokjes
kruiden naar smaak

p.s. tomaat wordt de taart erg nat van; dus zonder de pitjes en het vocht. tomatenpuree gaat veel beter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette Quichevorm/taartvorm

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200C

de verse groente in stukjes snijden, bij mij gaat er vaak in:
champions
halve paprika
stukje courgette
(voorgekookte) roosjes broccolie
(voorgekookte) sperzieboontjes

er kan in: lenteui / 1 kleine prei

Bereidingswijze

de bladerdeegplakjes laten ontdooien en aan elkaar plakken in de beboterde vorm.
Niet vergeten er gaatjes met een vork in te prikken!!
De groente nog even kort bakken in een pan, met wat kruiden. Ik pak vaak de Italiaanse of Mexicaanse kruidenmixen. Wel wat meer pakken dan normaal, het wordt anders te snel te flauw van smaak.
Alle groente en de vis/vlees in de vorm doen.
De eieren loskloppen, (gedroogde)peterselie erdoor, klein scheutje melk, creme fraiche/slagroom. Kaas erboven raspen; grote honger=veel kaas. Doorroeren zodat de kaas helemaal nat is van het ei. Beetje peper en zout, en dan over de taart gieten.
30 a 40 minuten in de oven, eventueel de ovenstand na 20 minuten wat hoger zetten, zeker als je 'natte' groenten hebt gebruikt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten