Cahn thit bo la-lot

  • Internationaal, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2002

Vietnamese la-lotrundvleessoep.

La-lotbladeren hebben een aangename zoetwatersmaak met een pittige zuurheid, ongeveer zoals zuring. Omdat ze zo zacht zijn worden ze vlak voor het serveren aan de soep toegevoegd. Deze soep is met een heleboel rijst geserveerd, bedoeld om de familie te voeden als maaltijd. Zonder rijst is het een smakelijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 liter kippen of lichte varkensbouillon,
(zie voor recept onder soepen

* 200 gr gare pandan rijst

* Het wit van 2 lente-uitjes in dunne
plakjes

* 1 tl versgemalen zwarte peper

* 2 el vissaus(Nuoc mam, Toko)

* 250 gr kogelbiefstuk aan 1 stuk die je in
hele dunne plakje snijd

* 3 el slaolie

* 1 tl gedroogde chilivlokken of meer naar
smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bereid de bouillon en de rijst.
Doe de lente-ui, zwarte peper, en 1 el vissaus in een grote kom en voeg de biefstuk toe, schep alles goed om en laat 10 minuten intrekken.

Verhit 1 el olie in een klein steelpannetje op hoog vuur.
Laat er een chilivlok in vallen en doe, als deze sist de rest van de vlokken toe, neem de pan van het vuur en zet de chili-olie apart.

Bereidingswijze

Breng de bouillon in een grote pan aan de kook met de sereh, draai het vuur lager en laat de bouillon 10 minuten zachtjes koken.
Verhit de resterende 2 el oie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Doe het vlees in de olie als deze begint te roken en roerbak het vlees kort aan beide kanten bruin. Voeg de tomaten toe en roerbak deze kort mee. Schep de vleesreepjes en tomaat met een grote lepel in de soep.
Breng de soep op hoog vuur aan de kook en doe er de resterende 2 el vissaus en chili-olie bij. Neem de pan van het vuur en voeg de la-lot bladeren toe.

Serveertip

Schep voor het serveren rijst in elke soepkom en schep de soep hier overheen. Eet de soep met eetstokjes en soeplepels.


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten