Gestoofde zoete pompoen

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2002

Zoet/pittig bijgerecht uit Vietnam

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 750 gr pompoen
  • 1 1/2 eetl. olie
  • 3 teentjes knoflook, geperst

  • 4 cm. verse gemberwortel
  • 6 rode sjalotjes, fijngehakt
  • 1 eetl.
    bruine basterdsuiker
  • 1 1/4 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. vissaus

  • 1 eetl. limoensap
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Schil de pompoen en snijd hem in grote stukken.
    Verhit de olie en
    fruit hierin de knoflook, gember en sjalotjes 3 minuten boven middelhoog
    vuur.
    Voeg de stukken pompoen toe en bestrooi ze met suiker.
    Bak
    ze 8 a 10 minuten onder regelmatig omscheppen, zodat ze rondom bruin
    worden.

    Bereidingswijze

    Voeg de kippenbouillon en vissaus toe.
    Breng alles aan de kook en
    laat het koken tot alle vloeistof is verdampt (af en toe roeren).

    Besprenkel het gerecht met limoensap, voeg zout en peper naar smaak
    toe en serveer de pompoen.

    Serveertip

    Lekker bij een curry of met rijst.

  • Zoete pompoensoorten smaken
    heerlijk en smelten op de tong!
    Eet smakelijk
  • Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten