Gestoofde zoete pompoen
- Aziatisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-05-2002
Zoet/pittig bijgerecht uit Vietnam
Ingrediënten
4 cm. verse gemberwortel
bruine basterdsuiker
1 eetl. limoensap
Voorbereiding
Schil de pompoen en snijd hem in grote stukken.
Verhit de olie en
fruit hierin de knoflook, gember en sjalotjes 3 minuten boven middelhoog
vuur.
Voeg de stukken pompoen toe en bestrooi ze met suiker.
Bak
ze 8 a 10 minuten onder regelmatig omscheppen, zodat ze rondom bruin
worden.
Bereidingswijze
Voeg de kippenbouillon en vissaus toe.
Breng alles aan de kook en
laat het koken tot alle vloeistof is verdampt (af en toe roeren).
Besprenkel het gerecht met limoensap, voeg zout en peper naar smaak
toe en serveer de pompoen.
Serveertip
Lekker bij een curry of met rijst.
heerlijk en smelten op de tong!
Eet smakelijk
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties