Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Rundvlees pho

Rundvlees pho

Door: reve51

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2002

Ingrediënten


1 kg. runderschenkel350 gr. runderstoofvlees5 cm. verse
gemberwortel1 theel. zout2 1/2 l. water6 zwarte peperkorrels
1 kaneelstokje4 kruidnagels6 korianderzaadjes2 eetl.
vissaus400 gr. verse, dikke rijstmieVoor de garnering:
rode peper, in ringetjestaugevers, paars basilicum
lente-uitjes, in ringetjescitroenpartjesNog extra:150 gr. rosbief, in
dunne plakjes3 lente-uitjes, fijngehakt1 ui in zeer dunne ringen
1/4 kop verse korianderblaadjes (naar keuze)chilisaushoisin-
saus (naar keuze



Vietnamees rundvleesgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe schenkel, stoofvlees, gember, zout en water in een grote pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 3 1/2 uur trekken.
Verwijder met een schuimspaan het schuim dat op het water drijft.
Voeg peperkorrels, kaneelstokje, kruidnagels, korianderzaad en vissaus
toe en laat alles nog eens 40 minuten sudderen.Haal het stoofvlees
uit de bouillon en laat het afkoelen.Zeef de bouillon, gooi de
botten en kruiden weg, en doe hem terug in de pan.Als het stoofvlees
voldoende is afgekoeld, snijdt je het dwars op de draad in zeer dunne
plakjes.Zet het vlees apart.

Bereidingswijze

Vlak voor het serveren doe je de mie in een pan kokend water; laat de mie
slechts 10 seconden koken, anders valt hij uit elkaar.Giet hem af en
verdeel hem over 4 soepkommen.Leg de ingredienten voor de garneringen
op een schaal en zet deze midden op tafel.Breng de bouillon aan de
kook.Leg wat plakjes vlees en rosbief op elke portie mie.Schep
er wat bouillon over en bestrooi het geheel met lente-uitjes, uiringen
en koriander.Geef er eventueel chilisaus en hoisinsaus bij.

Serveertip

Deze rundvleessoep met garnering dankt zijn smaak aan de heerlijke
bouillon.Ook al duurt het trekken lang, het is de moeite waard.
Je kuknt de bouillon ook vantevoren maken en invriezen, zodat je het
gerecht later snel kunt maken.Neem van de garnering in je soep wat
je lekker vindt!Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top