Thaise viskoekjes

  • Thais, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2002

Tod Man Pla; Een gerecht uit Thailand

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 450 gr. witte vis, zonder graten
  • 3 eetl. rijstebloem
  • 1 eetl.
    vissaus
  • 1 losgeklopt ei
  • 15 gr. verse korianderblaadjes
  • 3 theel.
    rode-currypasta
  • 1 a 2 theel. fijngehakte rode peper (naar keuze)

  • 100 gr. sperziebonen, in zeer dunne plakjes
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 1/4 dl. olie, om in te bakken
  • zoete chilisaus, om erbij te
    serveren
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Pureer de vis in een keukenmachine in ca 20 seconden tot een gladde
    massa.
    Voeg rijstebloem, vissaus, ei, korianderblaadjes, currypasta
    en eventueel rode peper toe.
    Pureer nog eens 10 seconden tot alles
    goed vermengd is en doe het mengsel in een grote kom.
    Roer er de
    sperziebonen en de lente-uitjes door.

    Bereidingswijze

    Kneed met natte handen telkens 2 eetlepels van het mengsel tot een
    koekje.
    Verhit de olie boven middelhoog vuur in een koekenpan met
    dikke bodem.
    Bak telkens 4 viskoekjes aan weerszijden goudbruin.

    Laat ze utlekken op keukenpapier.

    Serveertip

    Serveer ze direct met de chilisaus of een andere dipsaus.

  • Curry
    pasta is te koop bij Aziatische toko's. Er zijn speciale currypasta's
    voor vis.
    Eet smakelijk
  • Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten