1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Door: reve51

  • Thais, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-05-2002

Ingrediënten


450 gr. witte vis, zonder graten3 eetl. rijstebloem1 eetl.
vissaus1 losgeklopt ei15 gr. verse korianderblaadjes3 theel.
rode-currypasta1 a 2 theel. fijngehakte rode peper (naar keuze)
100 gr. sperziebonen, in zeer dunne plakjes2 lente-uitjes, fijngehakt
1 1/4 dl. olie, om in te bakkenzoete chilisaus, om erbij te
serveren



Tod Man Pla; Een gerecht uit Thailand

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer de vis in een keukenmachine in ca 20 seconden tot een gladde
massa.Voeg rijstebloem, vissaus, ei, korianderblaadjes, currypasta
en eventueel rode peper toe.Pureer nog eens 10 seconden tot alles
goed vermengd is en doe het mengsel in een grote kom.Roer er de
sperziebonen en de lente-uitjes door.

Bereidingswijze

Kneed met natte handen telkens 2 eetlepels van het mengsel tot een
koekje.Verhit de olie boven middelhoog vuur in een koekenpan met
dikke bodem.Bak telkens 4 viskoekjes aan weerszijden goudbruin.
Laat ze utlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer ze direct met de chilisaus of een andere dipsaus.Curry
pasta is te koop bij Aziatische toko's. Er zijn speciale currypasta's
voor vis.Eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top