Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. ovenschotel met hamlappen

ovenschotel met hamlappen

Door: joosje

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram rauwe ham
600 gram hamlappen
250 gram kastanjechampignons
1 blikje tomatenstukjes
1 bolletje mozarella
1 kopje geraspte kaas
1 kopje turkse yoghurt
1 eetlepel Italiaanse kruiden
klein blikje tomatenpuree


Verder heb je nodig


Platte ovenschaal, oven


Een heerlijke ovenschotel, alles gaat rauw in een Ovenschaal en de oven doet de rest, dus je bent klaar in een wip

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de champignons in vieren en het vlees in repen van 1 1/2 cm dik

Bereidingswijze

Rol om iedere reep vlees 2 plakjes rauwe ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel hierover eerst de champignons en dan de tomatenstukjes. Strooi de kruiden erover en zet de schaal in een oven van 200 graden.
snijd nu de mozarella in kleine dobbelsteentjes en meng met de tomatenpuree, de yoghurt en de geraspte kaas.
Neem na een half uur de schaal uit de oven en verdeel het kaasmengsel erover. Zet terug in de oven en laat nog 20 min garen.

Serveertip

Heerlijk met een salade en pasta naar keuze.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top