Gevulde paprika met linzen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 paprika?s
1 teen knoflook
1 uitje gesnipperd
1 kopje gekookte linzen
? theel. gemalen koriander
een paar olijven, ontpit
100 g tofu of runder- of lamsvlees in blokjes
klontje boter
1 dl bouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de tofu of het vlees ongeveer 5 minuten met ui, kruiden en knoflook in boter. Voeg de linzen en olijven toe, roer het mengsel door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Was de paprika?s en snijd ze in de lengte door midden. Verwijder de zaadlijsten en vul de halve paprika?s met het linzen-mengsel. Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de gevulde paprika?s in een ovenschaal en giet de bouillon er overheen. Bak ze ruim een half uur in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer met rijst en een salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten