Linzen-kippensoep
- Multi-cultureel, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-05-2002
Linzensoep op basis van kippenbouillon met tomaat en paprika
Ingrediënten 4 personen
1 liter water, 200 gr. kipfile, 250 gram rode linzen, 2 paprika's, 4 stevige tomaten, 2 eetlepels majoraan, 2 eetlepels basilicum, zout en peper (evt. 2 blokjes kruidenbouillon), 4 teentjes knoflook, olijfolie.Benodigdheden
Middelgrote soeppan, pollepel, mes(sen) en een blender.Voorbereiding
Breng de helft van het water aan de kook, snij de kipfile er in kleine stukjes door en trek er bouillon van. Deze bouillon eventueel nog aansterken met blokjes kruidenbouillon. Majoraan en basilicum reeds toevoegen aan de bouillon.
Laat in de andere helft van het water de linzen enige tijd.
Zaadlijsten en vocht uit de tomaat lepelen en apart houden. Tomaat verder in kleine blokjes snijden.
Meng zaadlijsten en vocht van de tomaat met de knoflook dmv de blender.
Ook de paprika in kleine blokjes snijden.
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook en voeg linzen (met vocht!) en tomaat-knoflookmengsel toe. Kook dit een half uur. Indien de soep te dik wordt nog wat water naar wens toevoegen.
Fruit de blokjes paprika in de olijfolie, op het laatste de blokjes tomaat nog even mee fruiten. Kook paprika en tomaat de laatste 5 minuten mee. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveertip
Lekker met een stukje geroosterd brood. Natuurlijk is het lekker om er nog een rookworst doorheen te snijden.
Indien de soep ingevroren wordt de (eventuele) rookworst pas na ontdooien toevoegen!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties