pastasaus met courgette

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.

Eenvoudige pastasaus, snel klaar en ook nog eens lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 blik tomatenstukjes (400 g)
1 blikje tomatenpuree
3 el olie
zout, peper, chilipoeder, tijm, oregano en basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 302,48 kcal
Koolhydraten 11,26 g
Eiwitten 17,54 g
Vetten 20,31 g

Voorbereiding

Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak lekker rul. Bestrooi met zout en peper. Voeg dan de courgette toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat minstens 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak chilipoeder toe (ik gebruik een molentje met chili, en voeg ongeveer 1 tl toe). Doe hetzelfde met tijm (1 tl), basilicum (2 tl), oregano (0,5 tl), zout (naar smaak) en peper (naar smaak).

Serveertip

Lekker met meergranen macaroni en een frisse salade.
Variatie: vervang de gehakt door kipfilet. Voeg eventueel een paprika of champignons toe aan de saus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hypoglykemie avatar
hypoglykemie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten