pastasaus met courgette
- Italiaans, Saus/dressing
- 10-20 min.
Eenvoudige pastasaus, snel klaar en ook nog eens lekker
Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 blik tomatenstukjes (400 g)
1 blikje tomatenpuree
3 el olie
zout, peper, chilipoeder, tijm, oregano en basilicum
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 302,48 kcal |
Koolhydraten | 11,26 g |
Eiwitten | 17,54 g |
Vetten | 20,31 g |
Voorbereiding
Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak lekker rul. Bestrooi met zout en peper. Voeg dan de courgette toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat minstens 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak chilipoeder toe (ik gebruik een molentje met chili, en voeg ongeveer 1 tl toe). Doe hetzelfde met tijm (1 tl), basilicum (2 tl), oregano (0,5 tl), zout (naar smaak) en peper (naar smaak).
Serveertip
Lekker met meergranen macaroni en een frisse salade.
Variatie: vervang de gehakt door kipfilet. Voeg eventueel een paprika of champignons toe aan de saus.