Zoete wafels.
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
Ingrediënten 5 personen
60 g boter of margarine, 150 g zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 1? dl. melk, olie, 4 eetl. gemalen cocos, 6 eetl. poedersuiker, 4 eetl. aardbeienjam, 4 eetl. abrikozenjam, 4 eetl. kersenjam.Benodigdheden
Een wafelijzer liefst hartvormpjes.Voorbereiding
Het wafelijzer voorverwarmen.
De boter in een pan smelten.
Het bakmeel samen met vanillesuiker en zout in een kom doen en in het midden een kuiltje maken.
Hierboven het ei breken.
Met een houten lepel al roerende gesmolten boter, melk en 1? dl. water toevoegen.
Blijven roeren tot het beslag glad is.
Het wafelijzer met een kwast invetten met olie.
Bereidingswijze
Met een soeplepel een deel beslag in het wafelijzer schenken.
De wafels in ± 3 min. goudbruin en gaarbakken.
Leg de wafels op een schaal en bak op dezelfde manier nog 3 wafels.
De wafels op de inkepingen doorsnijden.
Vermeng 2 eetl. poedersuiker met de cocos.
Bestrijk 4 wafelharten met aardbeienjam en leg ze op elkaar met de jamlaag omhoog, 4 harten met abrikozenjam en 4 harten met kersenjam bestrijken en ook stapelen.
Bestrooi 4 harten met het cocosmengsel en de laatste 4 harten met poedersuiker stapel ook deze.
De hart stapels weer tegen elkaar schuiven in de vorm van een wafel voordat je ze lossnijdt.