1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mais met doperwten.

Mais met doperwten.

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pak diepvries doperwten (300 g), ? l. blik maiskorrels, ± 1 dl. ongezoet appelsap, ? appel, 1? eetl. boter, 1? eetl. bloem, 50 g geraspte oude kaas, zout, peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een pan een bodem water aan de kook brengen en hierin de doperwten in ± 10 min. gaarkoken.Intussen boven een litermaat de mais afgieten en het vocht opvangen.Het maisvocht aanvullen met appelsap tot 1? dl.De appel fijnsnipperen.In een andere pan de boter smelten en de bloem erdoor roeren.Al roerende het mais-appelvocht toevoegen.Blijven roeren tot je een gebonden saus hebt.De kaas toevoegen en laten smelten.Mais en appel erdoor roeren en het geheel op smaak brengen met zout en peper.Met het deksel op de pan in ± 2 min. heet laten worden.De doperwten afgieten en erdoor roeren.Doe dit over in een voorverwarmde schaal.

Serveertip

Lekker met gehakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top