Tomaat gevuld met mais-tonijn

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? l. blik maiskorrels, 8 grote stevige tomaten, zout, peper, 1 kleine ui, 1 blikje tronijn (180 g), ? eetl. citroensap, 2 eetl. halfvette mayonaise, 1 theel. oregano, 1 takje peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een ovenschotel en aluminiumfolie.

Voorbereiding

De mais in een zeef laten uitlekken en het vocht opvangen.
De tomaten wassen en van de bolle kant een kapje afsnijden.
De tomaten voorzicchtig met een theelepel uithollen.
De binnenkant met zout en peper bestrooien.
De ui pellen en fijnsnipperen.
In een kommetje de tonijn losroeren.
Roer er de ui, citroensap, mayonaise, oregano, zout en peper door en meng dit goed door elkaar.
Schep dit mengsel in de tomaten en vul dit verder bij met de mais.
De tomaten in een ovenschotel zetten.
Het maisvocht in de ovenschotel schenken en de schotel met aluminiumfolie afdekken en tot gebruik in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op
200&degC of gasstand 4-5.
In het midden van de oven de tomaten in &plusmn 15 min. door en door warm laten worden.
Neem de schotel uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
Knip de peterselie erboven fijn.

Serveertip

Lekker met eieren en stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten