1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Geroosterde maiskolf.

Geroosterde maiskolf.

Door: remy85

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002

Ingrediënten 4 personen


4 maiskolven, 50 g boter of margarine, zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4-5.Van de maiskolven bladeren en draden verwijderen.Besmeer de maiskolven met de helft van de boter.Wikkkel elke maiskolf in een stukje aluminiumfolie.

Bereidingswijze

De pakketjes op een rooster in het midden van de oven leggen en in ± 30 min. gaar bakken.De maiskolven uit de oven nemen en de pakketjes openvouwen.De kolven met de rest van de boter besmeren.De oven op de hoogste stand zetten en de maiskolven terug in de oven zetten.Op het rooster bovenin de oven in ± 5 min. goudbruin roosteren.De kolven af en toe keren, uit de oven nemen en met zout bestrooien.

Serveertip

Lekker met geroosterde kippenpootjes en een salade van tomaat en komkommer.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top