Bayerische Huttenbrot

  • Duits, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002



In Duitsland wordt nog steeds de warme maaltijd tussen de middag gebruikt.De avondmaaltijd noemt men ook wel: Brotzeit, en kan er als bovenstaande foto uitzien.
Of met iets warms erbij, zoals dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

* 2 plakken volkorenbrood

* 1 theelepel scherpe mosterd

* 150 gram rundergehakt

* 30 gram gehakte ui

* 1 fijngehakte augurk

* 30 gram fijngehakte champigons

* 1 eigeel

* vers gehakte peterselie en bieslook

* zout

* peper uit de molen

* een paar plakjes Emmentaler

* een paar plakjes tomaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Rundergehakt met ui, augurk, champignons, eigeel, zout, peper en de kruiden goed vermengen. Het brood bestrijken met de mosterd.
Daarover de gehaktmassa goed en gelijkmatig verdelen. Goed aandrukken. Een koekenpan verhitten en wat boter erin heet laten worden. De broodjes snel knapperig bakken met de vleeskant naar onderen.
Broodjes uit de pan halen en beleggen met de plakjes tomaat en kaas. Nog even onder een hete gril de kaas laten smelten.

Serveertip


Lekker met een koel glas bier.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten