slasoep

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002

Een verrukkelijke zomersoep. Als u nog nooit slasoep geproefd hebt, staat u een verrassing te wachten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 kroppen kropsla

- 3 eetlepels boter

- 8 sjalotjes, schoongemaakt en in dunnen schijfjes gesneden

- 1 eetlepel bloem

- 2 theelepels suiker

- zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

- mespunt vers geraspte nootmuskaat

- 1,5 liter kippenbouillon,

- 2 grote eierdooiers

- 1,8 dl slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* roerzeef of blender of foodprocessor.

Voorbereiding

- Verwijder de buitenste, donkere bladeren van de slakroppen. Pluk de blaadjes uit elkaar en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de slablaadjes in dunne reepjes.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een soeppan met zware bodem op een lage vlam. Bak, dikwijls roerend, de sjalotjes en reepjes sla 5 tot 7 minuten, tot de blaadjes geslonken zijn. Haal ongeveer 1/3 kop slablaadjes uit de pan en houd die apart voor garnering.


2. Strooi de bloem en de suiker over de groenten en roer goed. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er de kippenbouillon door en laat de soep met het deksel op de pan 30 minuten sudderen.


3. Laat de soep enigszins afkoelen en draai hem door de roerzeef of pureer hem in gedeelten in een blender of foodprocessor.
Giet de gepureerde soep weer in de soeppan.


4. Breng de soep snel aan de kook en haal de pan van het vuur. Klop in een kommetje de eierdooiers los met de slagroom en roer er een kop van de hete soep door. Giet dit mengsel, voortdurend kloppend, langzaam in de soep. Roer er de achtergehouden reepjes sla door, proef of er nog kruiderij bij moet en dien de soep op. Als de soep later weer wordt opgewarmd, laat hem dan niet meer aan de kook komen, anders gaat hij schiften.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten