koolrolletjes met rijst
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-05-2002
Ingrediënten 4 personen
1 grote spitskool,1 ui,1 grote citroen,1 vleesbouillontablet,4 eetlepels olijfolie,200 gr rundergehakt,2 teentjes knoflook,2 theelepels oregano,1 theelepel paprikapoeder,200 gr rijst a la minute,zout en peper.
Benodigdheden
Kookpan,vergiet,hapjespan,braadpan.
Voorbereiding
Neem 12 mooie bladeren van de kool en kook deze ca 2 min.in een pan met ruim kokend water tot ze soepel zijn.Laat de bladeren in een vergiet goed uitlekken.Snijd de rest van de kool in dunne reepjes.Pel en snipper de ui.Pers de citroen uit.Breng 1/2 liter water met de bouillontablet aan de kook en los dit al roerend op.
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie in de hapjespan en bak het gehakt rul.Bak de ui ca 2 min. mee en pers de knoflook erboven uit.Schep de oregano,paprikapoeder en rijst erdoor.Voeg 3 dl bouillon toe en kook de rijst in ca 1 minuut gaar.Breng het op smaak met wat citroensap,zout en peper.Spreid de koolbladeren uit en snijd de harde stronk wigvormig weg.Verdeel het rijstmengsel erover.Vouw de zijkanten van de bladeren over de vulling en rol de bladeren stevig op.
Serveertip
Leg de koolreepjes in een braadpan en leg de koolrolletjes erop.Schenk de rest van de bouillon,het citroensap en de rest van de olijfolie erover.
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties