roergebakken biefstuk met shii-take paddestoelen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002

Oosterse biefstuk met paddestoelen, supersnel en superlekker!!! *****

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Biefstukken (125 g per stuk),
4 kleine Uien,
400 g shii-take paddestoelen,
4 el Sesam- of slaolie,
12 el Ketjap manis,
2 el Citroensap,
Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mesje, wok, Snijplank, lepel.

Voorbereiding

Snij de biefstuk in reepjes van 2 cm.
Pel de ui en snij in reepjes.
Snij de shii-take paddestoelen in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit 2 el olie in de wok, roerbak hierin de biefstuk 3 min. op hoog vuur en neem dan de biefstuk uit de pan. Doe nog twee lepels olie in de pan en bak hierin de ui 3 min., voeg dan de shii-take paddestoelen toe en bak ze 2 min. mee.
Voeg de biefstuk, de ketjap en peper naar smaak toe en warm alles nog even goed door.
Voeg als laatste de citroensap toe.

Serveertip

Vooraf een pittige tomaten soep en na een toetje van gebakken partjes appel besprenkeld met citroensap en gembersiroop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten