1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehaktschijf met knolselderij.

Gehaktschijf met knolselderij.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui, ? kleine knolselderij, 1 eetl. citroensap, 400 g varkensgehakt, 3 eetl. paneermeel, 2 eetl. koffieroom, zout, peper, ? theel. paprikapoeder, 3 eetl. boter of margarine, 1 takje peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui pellen, zeer fijnsnipperen en in een kom doen.De knolselderij schillen en wassen.De knolselderij boven de ui grof raspen (houd 2 eetl. achter voor de garnering).Besprenkel de knolselderij met citroensap.Voeg gehakt, paneermeel, koffieroom, zout, peper en paprikapoeder toe en vermeng alles goed met elkaar.Vorm 4 platte schijven van het gehakt en zet die tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

De boter in een koekenpan verhitten en hierin de gehaktschijven aan beide zijden in ± 15 min. goudbruin en gaar bakken.De gehaktschijven op een warme schaal leggen en met de rest van de knolselderij garneren.Knip de peterselie erboven fijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top