Gepaneerde schnitzel.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-05-2002
Ingrediënten 4 personen
4 varkensschnitzels a 100 g, zout, peper, ? theel. paprikapoeder, 1 ei, 3 eetl. paneermeel, 5 eetl. boter of margarine, 1 citroen.Voorbereiding
Het vlees inwrijven met zout, peper en paprikapoeder.
In een diep bord het ei loskloppen met 1 eetl. koud water.
Het paneermeel in een ander diep bord strooien.
Bereidingswijze
Het vlees eerst door het ei en daarna door het paneermeel wentelen.
In een koekenpan de boter verhitten en hierin het vlees in ± 5 min. goudbruin bakken, keren en nog eens 5 min. bakken.
Het vlees op een warme schaal scheppen.
De citroen wassen en in plakjes snijden.
De schnitzels met de plakjes citroen garneren.
Serveertip
Lekker er bij bietjes of sperzieboontjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties