aardappelsalade

  • Belgisch, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2002

Welke zomerse picknick of barbeque zou compleet zijn zonder aardappelsalade?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 6 tot 8 stuks Malta of Accent of andere nieuwe aardappelen (ongeveer 400 gram)

- 1 theelepel zout

- 1,2 dl vinaigrette met sjalotjes en peterselie (zie elders op mijn pagina voor dit recept, uiteraard kan je ook een andere vinaigrette gebruiken)

- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie of bieslook.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Borstel de aardappelen af onder koud stromend water. Zet ze in een middelgrote pan op met zoveel koud water dat ze onder staan. Voeg het zout toe en breng de aardappelen aan de kook. Zet het vuur lager en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af.


2. Pel de aardappelen zodra ze zover zijn afgekoeld dat ze hanteerbaar zijn en snijd ze in plakjes of dobbelsteentjes. Giet er, terwijl ze nog warm zijn, de vinaigrette over.


3. Strooi er voor het opdienen de peterselie of bieslook over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten