Gegratineerde aardappelschijfjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 grote aardappelen, zout, peper, 2 theel. knoflookpoeder, 125 g geraspte oude kaas, 1/8 l. slagroom, 3 dl. melk, 1? eetl. boter of margarine.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200?C of gasstand 4-5.
Een ovenschotel invetten.
De aardappelen schillen, wassen en met een kaasschaaf in dunne schijfjes schaven.
De bodem van de ovenschotel met de aardappelplakjes bedekken en bestrooien met zout, peper, knoflookpoeder en kaas.
Dit laag om laag herhalen tot de aardappelschijfjes op zijn.
In een kom de slagroom met de melk loskloppen en dit over de aardappelschijfjes schenken.
Verdeel de boter in klontjes over de bovenkant van de ovenschotel.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat de schotel in het midden van de oven in ? 40 min. gaar worden.
Verwijder het folie en laat de schotel in nog ? 10 min. goudbruin kleuren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten