1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde aardappelschijfjes

Gegratineerde aardappelschijfjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2002

Ingrediënten 4 personen


5 grote aardappelen, zout, peper, 2 theel. knoflookpoeder, 125 g geraspte oude kaas, 1/8 l. slagroom, 3 dl. melk, 1? eetl. boter of margarine.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200?C of gasstand 4-5.Een ovenschotel invetten.De aardappelen schillen, wassen en met een kaasschaaf in dunne schijfjes schaven.De bodem van de ovenschotel met de aardappelplakjes bedekken en bestrooien met zout, peper, knoflookpoeder en kaas.Dit laag om laag herhalen tot de aardappelschijfjes op zijn.In een kom de slagroom met de melk loskloppen en dit over de aardappelschijfjes schenken.Verdeel de boter in klontjes over de bovenkant van de ovenschotel.Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat de schotel in het midden van de oven in ? 40 min. gaar worden.Verwijder het folie en laat de schotel in nog ? 10 min. goudbruin kleuren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top