1. Home
  2. Recepten
  3. Koekjes
  4. KOEKJES

KOEKJES

Door: laura-d

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2002

Ingrediënten


CRANBERRIE KOEKJES
Ca 35 minuten

NODIG ca 24 stuks 100 gr boter, 200 gr bloem, 75 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 theel kaneel, mespunt zout, 1 ei, 4 eetl cranberriecompote of rode vruchtenjam.

MARSEPEINHARTJES
Ca 15 minuten

NODIG ca 12 stuks: 8 plakken cake, rode jam naar keuze, 100 gr marsepein, poedersuiker, rode en groene gekonfijte kersen

MINI VRUCHTENTAARTJES
Ca 15 minuten

NODIG ca 16 stuks: 1 doosje saladecups, 1 reep bittere chocolade, 2 eetl vanillevla, fuit in verschillende kleuren, 2 eetl abrikozenjam

ZOETE SALAMI
Ca 1,5 uur

NODIG ca 16 plakjes: 1 sinaasappel, 50 gr geroosterde hazelnoten(zonder zout), 100 gr tutti frutti, 1 eetl honing, 2 eetl chocoladepasta, 100 gr marsepein, poedersuiker om te bestrooien








Ontdek meer:

Bereidingswijze

CRANBERRIE KOEKJESDoe de gesneden boter, de bloem, de kaneel en het zout in de kom van de keukenmachine en laat 10 tellen draaien. Voeg het ei toe en laat zo kort mogelijk draaien tot een samenhangend deeg ontstaat, of kneed het deeg met de hand. Laat het deeg verpakt in plastic folie 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 ?C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg, druk er met de duim een holletje in en zet ze op de bakplaat. Vul de holletjes met een theel compote of jam en bak de koekjes in ca 15 minuten goudbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

MARSEPEINHARTJES
Bestrijk de plakken cake met de jam en steek uit iedere plak met een uitsteekvormpje drie hartjes. Leg telkens twee hartjes op elkaar. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestrooid werkblad uit tot een dunne lap en steek er met hetzelfde uitsteekvormpje 12 hartjes uit. Leg op ieder gebakje een hartje en garneer met gekonfijte kersen.

MINI VRUCHTENTAARTJES
Smelt de in blokjes gebroken chocolade in een klein bakje au bain marie of in de magnetron. Bestrijk de deegbakjes aan de binnenkant met gesmolten chocolade en laat opstijven. Vul de bakjes voor het serveren met een lepeltje vanillevla en met kleine stukjes fruit. Bestrijk de vruchten met een kwastje met de warm gemaakte jam

ZOETE SALAMI
Borstel de sinaasappel schoon en snijd twee dunne repen van de schil. Doe de sinaasappelschil, de hazelnoten en de tutti frutti in de keukenmachine en laat kort draaien. Voeg de honing en de chocopasta toe en laat draaien tot het een samenhangend geheel is. Laat het mengsel in de koelkast minimaal 1 uur opstijven. Maak er een rol van ca 16 cm lang van en leg die 15 minuten in de diepvries. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestrooid werkvlak uit tot een rechthoekige plak van 16 cm breed. Bevochtig de plak met een kwastje met water en leg er de notenrol op en snijd de ?worst? voor gebruik in plakjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top