Gebakken kaasplak

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Gewoon lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 plakken belegen kaas a 125 gr.
  • water
  • bloem
  • beschuiten of
    paneermeel (ongekruid)
  • paprikapoeder
  • peper
  • zeer fijn gesnipperde
    selderij
  • boter
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de eventuele korst af.
    Klop een vrij dik beslag, het moet net
    niet meer druipen, van de bloem met het water.
    Maak van de beschuiten
    en de kruiden een paneer, of gebruik kant en klaar paneermeel.

    Bereidingswijze

    Haal de kaas door het bloembeslag en daarna door het paneermeel.

    Zorg dat er zo min mogelijk barstjes in het paneerlaagje zitten en herhaal
    anders nog een keer, zodat je er een mooi stevig 'jasje' om hebt zitten.
    Bak de plakken kaas in hete boter rondom lekker bruin.

    Serveertip

    Lekker bij andijvie of spruitjes.
    Tip:

  • Bestrijk de plakken
    eerst met mosterd en wikkel er dan een plak ham omheen. Ga verder met
    de bereiding als hier boven staat.
    Eet smakelijk!

  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten