1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Lasagne
  6. LASAGNE

LASAGNE

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kruidenbouillontablet,
500 g broccoli,
1 ui,
75 g boter of margarine,
1 teentje knoflook,
50 g bloem,
1 bakje champignons,
2 theelepels tijm,
1 blikje tomatenpuree,
5 eetlepels hot ketchup,
zout,
peper,
4 eetlepels Zaanse mosterd,
1 bekertje creme fraiche,
150 g geraspte oude kaas,
Ca. 10 vellen voorgekookte lasagne verdi


Verder heb je nodig


Oven
ovenschaal ca. 2 liter inhoud


Met broccoli,champignons en mosterd-kaassaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een pan ? liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Broccoli schoonmaken en in heel kleine roosjes verdelen. Stelen in heel kleine stukjes snijden. Roosjes en stelen c 3 minuten koken. Intussen ui pellen en snipperen. Broccoli met schuimspaan uit bouillon scheppen en onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Bouillon van het vuur nemen en iets laten afkoelen. In een braad pan 50 g boter verhitten. Ui Ca. 3 minuten zachtjes bakken, Knoflook pellen en er boven uitpersen. Op laag vuur bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon er door roeren. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Saus ca. 20 minuten zonder deksel op de pan heel zachtjes laten koken, af en toe roeren. In tussen champignons met keukenpapier schoonvegen en lelijke uiteinden van steeltjes snijden. In plakjes snijden. In koekenpan rest van boter verhitten. Champignons Ca. 5 minuten zachtjes bakken. Van het vuur af tijm, tomatenpuree en ketchup er door roeren. Op smaak af maken met zout en peper. Door saus mosterd, creme fraiche en helft van kaas roeren. Helft van saus overdoen in een kom en broccoli er door mengen. Ovenschotel invetten. Ca. ? deel van broccoli mengsel over de bodem ver delen. Afdekken met lasagne vellen. Hierover Ca. ? van champignonmengsel verdelen. Bestrooien met ca. ? van overgebleven geraspte kaas. Weer afdekken met lasagnevellen. Herhalen tot broccoli- en champignon mengsel op zijn. Bovenkant moet lasagne zijn. Achtergehouden mosterd-kaassaus over bovenkant verdelen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200?C of gasoven stand 4. In midden van de oven, lasagne in Ca. 45 minuten gaar en goudbruin laten worden. (Als bovenkant te donker wordt schotel na Ca. 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.)

Serveertip

Evt. serveren met groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn_co


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn_co
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top