Appeltaart zonder eieren zonder kneden

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002
  • Appeltaart zonder eieren zonder kneden

    Appeltaart zonder eieren zonder kneden

    Appeltaart zonder eieren zonder kneden

Snel gemaakte appeltaart. Er wordt alleen gebruik gemaakt van losse ingrediënten. Niet kneden, niet echt roeren. Alleen de appels raspen. Probeer het, het is een verrukkelijk smeuïg taartje!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 laag theeglas vol met bloem, 1 laag theeglas met griesmeel, 1 laag theeglas met suiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 kg appels (liefst goudreinetten), wat kaneel, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, plm. 80 gram boter in dunne plakjes (dmv kaasschaaf)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 342,66 kcal
Koolhydraten 69,46 g
Eiwitten 3,98 g
Vetten 4,57 g
Benodigdheden
Springvorm van 24 cm. doorsnede en evt. kaasschaaf

Voorbereiding

Meng bloem, griesmeel en suiker door elkaar. Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Rasp de appels. Vermeng de appels met kaneel, vanillesuiker en 3 eetlepels suiker. Vet de springvorm in. Oven voor verwamen op 180 graden.

Bereidingswijze

Giet 1/3 deel het bloemmengsel op de bodem van de springvorm. Hierop 1/2 van het appelmengsel, dan weer 1/3 deel van het bloemmengsel, dan de rest van het appelmengsel, dan de rest van het bloemmengsel. Taart afdekken met dunne plakjes boter. Plm. 50 minuten bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.

Bron

recept van mijn schoonzusje

Serveertip

Lekker bij koffie of thee.

Laatste reacties

datisina avatar
datisina 28-02-2022

Laag theeglas? Hoeveel is dat? 1 Cup? Beetje vaag

orphan avatar
orphan 01-10-2003

Op aanwijzing van Troeleke neem ik dit recept van u mee,groetjes van Karin

troelleke avatar
troelleke 01-10-2003

Ook deze gaat weer mee naar mij. Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten