Appeltaart zonder eieren zonder kneden
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-05-2002
Snel gemaakte appeltaart. Er wordt alleen gebruik gemaakt van losse ingrediënten. Niet kneden, niet echt roeren. Alleen de appels raspen. Probeer het, het is een verrukkelijk smeuïg taartje!
Ingrediënten 8 personen
1 laag theeglas vol met bloem, 1 laag theeglas met griesmeel, 1 laag theeglas met suiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 kg appels (liefst goudreinetten), wat kaneel, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, plm. 80 gram boter in dunne plakjes (dmv kaasschaaf)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 342,66 kcal |
Koolhydraten | 69,46 g |
Eiwitten | 3,98 g |
Vetten | 4,57 g |
Benodigdheden
Springvorm van 24 cm. doorsnede en evt. kaasschaafVoorbereiding
Meng bloem, griesmeel en suiker door elkaar. Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Rasp de appels. Vermeng de appels met kaneel, vanillesuiker en 3 eetlepels suiker. Vet de springvorm in. Oven voor verwamen op 180 graden.
Bereidingswijze
Giet 1/3 deel het bloemmengsel op de bodem van de springvorm. Hierop 1/2 van het appelmengsel, dan weer 1/3 deel van het bloemmengsel, dan de rest van het appelmengsel, dan de rest van het bloemmengsel. Taart afdekken met dunne plakjes boter. Plm. 50 minuten bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.
Bron
recept van mijn schoonzusje
Serveertip
Lekker bij koffie of thee.
Laatste reacties
Laag theeglas? Hoeveel is dat? 1 Cup? Beetje vaag
Op aanwijzing van Troeleke neem ik dit recept van u mee,groetjes van Karin
Ook deze gaat weer mee naar mij. Annie.