gegratineerde aardappelen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-05-2002
Ingrediënten 4 personen
Boter om in te vetten, 750 gr diepvriesaardappelschijfjes, 100 gr gerasptje kaas(Gruyere bijv.), peper, teentje(s) knoflook en 3 ml melk of room.
Benodigdheden
ovenschaal en aluminium folie.
Voorbereiding
Beboter een niet te hoge ovenvaste schaal en leg daarin laag om laag de diepvriesaardappelschijfjes en geraspte kaas. (ze hoeven niet eerst te ontdooien)Houd wat kaas apart om er op het laatst op te strooien. Bestrooi de kaas met wat peper.
Pel het knoflookteentje(s) en knijp dit boven de melk uit. Giet de melk in de schaal. Bestrooi de bovenkant met de achtergehouden geraspte kaas en dek deze af met aluminium folie.
Bereidingswijze
Zorg bij aluminiumfolie dat de doffe kant naar buiten is. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 gr C en bak de aardappelschijfjes 40 min. Haal de laatste 10 min. de folie weg zodat de bovekant een mooi kleurtje krijgt.
Serveertip
Deze gegratineerde aardappelschijfjes kunt u eigenlijk bij alle soorten vlees en ook bij wild eten. Erg lekker zijn deze aardappelschijfjes bij bijv. gebraden parelhoen of kip.
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties