Hazenruggen op hollanse wijze

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 al of niet gelardeerde hazeruggen
  • 300 cc rode wijn
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 bekertjes zure room
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 gr boter
  • peper en zout
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Bestrooi de hazeruggen met zout en peper. Verwarm de boetr in een pan en bak hierin de hazeruggen rondom bruin. Voeg de wijn toe en laat het geheel op een zacht vuurtje ongeveer 15 minuten stoven. Neem de hazeruggen uit de pan en houdt ze warm. Meng het paprikapoeder, de zure room, de bloem een 2 eetlepels stoofvocht door elkaar en voeg dit toe aan de inhoud van de pan. Leg de hazeruggen terug in de pan met de kleingesneden paprika en verwarm hwet geheel nog 10 minuten. Maak het op smaak met peper en zout.

    Serveertip

    Serveer hierbij spruitjes, appelmoes en gekookte aardappelen.
    Tip
    Vopeg kleingesneden champignons en een eetlepel gembersiroop toe.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten