1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte tartin met witlof en walnoten

Tarte tartin met witlof en walnoten

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes diepvries bladerdeeg2 uien4 struikjes witlofolijfolie om invettenpeper en zout25 gr boter1 eetlepel rietsuiker50 gr walnoten90 gr graspte pizzakaas30 gr geraspte Parmenzaanse kaas



Lekker als borrelhapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak de witlof schoon en snijd ze in de lengte in vieren. Vet een lage taart vorm (met een doorsnee van 254 cm) in met olie. Strooi er een beetje peper en zout in. Smelt de boter met de suiker, wentel de uien, de witlof en de walnoten door het mengsel en bak ze al omscheppend in ongeveer 5 minuten lichtbruin. Schik de uien met de witlof en de walnoten over de bodem van de taartvorm en strooi beide kaassoorten en peper en zout erover. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap. Dek de taartvorm ermee af, knip overtollig deeg eraf en stop de randen in. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 minuten rusten. Keer hem voorzichtig met behulp van een ronde schaal. Snijd hem in puntjes en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top