Varkenshaasje met tomatensaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
varkensvlees.be/assets/recepies/varkenshaasje1.jpg" />



  • 300 g varkenshaasje.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 50 g boter.
  • 1 ui.
  • 300 g mix bospaddestoelen.
  • 1,5 dl tomatensap.
  • 1/2 dl witte balsamicoazijn of witte wijnazijn.
  • 1 eetlepel honing.
  • 1 koffielepel mosterd.
  • 1 teentje look.
  • 1 bosje basilicum.
  • Scherpe paprika of tandoripoeder.
  • Peper en zout.

    nederlands/lijnen/dieren_ratje.gif" />
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Een schep mesje.
  • Een vork.
  • Een braadpan.
  • Eventueel een maatbeker.
  • Een kookpannetje.
  • Bereidingswijze

  • HET VARKENSHAASJE:
  • Laat het varkenshaasje een kwartiertje bakken in boter.
  • Draai het halfweg wel eens om.
  • Bestrooi het met peper, zout en wat scherpe paprika.
  • DE TOMATENSAUS:
  • Snij de ui in halve ringen.
  • Verhit de olie en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken.
  • Pers de look uit boven de olie.
  • Roer tomatensap, honing, azijn, mosterd, zout en scherpe paprika erdoor.
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuutjes zachtjes inkoken.
  • Vergeet niet af en toe even te roeren.
  • Bak ondertussen de bospaddestoelen en kruid ze met peper en zout.
  • Serveertip

  • Serveer het vlees op een onderlaag van de bospaddestoelen te midden van de tomatensaus.
  • Werk af met enkele takjes basilium.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    jeirdolleke avatar
    jeirdolleke

    Doorsturen

    Home Recepten