Moeders Zonnedag

  • Tussendoortje
  • 10-20 min.

hartige hapjes voor tussendoor

Deel dit recept

Ingrediënten
10 niet te grote tomaten, 10 hargekookte eieren, deelblokje spinazie, deelblokje rode kool, klein kopje instant aardappelpuree, peper, zout, sesamzaadjes, kopje zalmsnippers, blikje ansjovisfilets, 4 lepels roomkaas en 1 kleine lepel fijngehakte dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, liefst traploos regelbaar.

Voorbereiding

eieren koken en af laten koelen.

Bereidingswijze

De kapjes van de tomaten snijden en uithollen. Het vruchtvlees van de tomaten een beetje verwarmen en daarmee de puree aanmaken met de staafmixer. Niet te dun maken, want de helft vermengen we met het ontdooide deelblokje spinazie en de andere helft met het deelblokje rode kool. Zout en peper toevoegen. De hoeveelheid puree met of spinazie of rode kool gebruiken we om de eieren mee te vullen. De eieren in de lengte doorsnijden en het eigeel even apart houden. Met een lepel en vork de rode en groen vulling over de eieren verdelen.
Het eigeel vermengen met de roomkaas en de dille en dat gaan we gebruiken als vulling voor de tomaatjes. Op de bodem van de tomaatjes de zalmsnippers, laagje eigeel/roomkaas vulling en afmaken met een ansjovisringetje. De tomaatjes 5 minuten in een goed voorverwarmde oven en voor het opdienen de sesamzaadjes over de gevulde eieren en de tomaten strooien. Gebruik hiervoor (voor de kleur) zwarte en witte sesam.

Serveertip

Het verwarmen en serveren gaat heel goed in een poffertjespan in de oven, de tomaten blijven daarin goed liggen en de eieren daarna als een ster rond de tomaten leggen en het lijkt dan echt op de zon!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gjtruijen avatar
gjtruijen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten