Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Moeders Zonnedag

Moeders Zonnedag

Door: gjtruijen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002

Ingrediënten


10 niet te grote tomaten, 10 hargekookte eieren, deelblokje spinazie, deelblokje rode kool, klein kopje instant aardappelpuree, peper, zout, sesamzaadjes, kopje zalmsnippers, blikje ansjovisfilets, 4 lepels roomkaas en 1 kleine lepel fijngehakte dille


Verder heb je nodig


Staafmixer, liefst traploos regelbaar.


Hartige hapjes voor tussendoor

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren koken en af laten koelen.

Bereidingswijze

De kapjes van de tomaten snijden en uithollen. Het vruchtvlees van de tomaten een beetje verwarmen en daarmee de puree aanmaken met de staafmixer. Niet te dun maken, want de helft vermengen we met het ontdooide deelblokje spinazie en de andere helft met het deelblokje rode kool. Zout en peper toevoegen. De hoeveelheid puree met of spinazie of rode kool gebruiken we om de eieren mee te vullen. De eieren in de lengte doorsnijden en het eigeel even apart houden. Met een lepel en vork de rode en groen vulling over de eieren verdelen.
Het eigeel vermengen met de roomkaas en de dille en dat gaan we gebruiken als vulling voor de tomaatjes. Op de bodem van de tomaatjes de zalmsnippers, laagje eigeel/roomkaas vulling en afmaken met een ansjovisringetje. De tomaatjes 5 minuten in een goed voorverwarmde oven en voor het opdienen de sesamzaadjes over de gevulde eieren en de tomaten strooien. Gebruik hiervoor (voor de kleur) zwarte en witte sesam.

Serveertip

Het verwarmen en serveren gaat heel goed in een Poffertjespan in de oven, de tomaten blijven daarin goed liggen en de eieren daarna als een ster rond de tomaten leggen en het lijkt dan echt op de zon!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gjtruijen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top