10 niet te grote tomaten, 10 hargekookte eieren, deelblokje spinazie, deelblokje rode kool, klein kopje instant aardappelpuree, peper, zout, sesamzaadjes, kopje zalmsnippers, blikje ansjovisfilets, 4 lepels roomkaas en 1 kleine lepel fijngehakte dille
Staafmixer, liefst traploos regelbaar.
Hartige hapjes voor tussendoor
Eieren koken en af laten koelen.
De kapjes van de tomaten snijden en uithollen. Het vruchtvlees van de tomaten een beetje verwarmen en daarmee de puree aanmaken met de staafmixer. Niet te dun maken, want de helft vermengen we met het ontdooide deelblokje spinazie en de andere helft met het deelblokje rode kool. Zout en peper toevoegen. De hoeveelheid puree met of spinazie of rode kool gebruiken we om de eieren mee te vullen. De eieren in de lengte doorsnijden en het eigeel even apart houden. Met een lepel en vork de rode en groen vulling over de eieren verdelen.
Het eigeel vermengen met de roomkaas en de dille en dat gaan we gebruiken als vulling voor de tomaatjes. Op de bodem van de tomaatjes de zalmsnippers, laagje eigeel/roomkaas vulling en afmaken met een ansjovisringetje. De tomaatjes 5 minuten in een goed voorverwarmde oven en voor het opdienen de sesamzaadjes over de gevulde eieren en de tomaten strooien. Gebruik hiervoor (voor de kleur) zwarte en witte sesam.
Het verwarmen en serveren gaat heel goed in een poffertjespan in de oven, de tomaten blijven daarin goed liggen en de eieren daarna als een ster rond de tomaten leggen en het lijkt dan echt op de zon!
a164856 10-05-2002
Proficiat met dit idee,echt feestelijk.
Ga dit zeker serveren.
cstr 08-05-2002
De tomaatjes heb ik nog voorzien van een beetje Gruijere-kaas en zo ook de gevulde eitjes, een paar seconden onder de gril en....formidabel, geen verspilling van ingredienten en maximaal genot!
felicia 08-05-2002
Dit is echt een heeeeeeel origineel idee. Mooi gebruik van de ingredienten en (rest)stoffen.
Fantastisch. Ga ik zeker uitproberen