courgette met couscous
- Grieks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-05-2002
Dit gerecht wordt gestoomd in een stoomkoker en is heel gezond en erg lekker
Ingrediënten 4 personen
200 gram couscous1 eetlepel shoarmakruiden
2 theelepels bouillonpoeder (let op: dit kan suiker en/of zoetstof bevatten. Niet iedereen met hypoglykemie kan dat verdragen).
3 lente-uitjes
1/2 zakje verse munt (a 15 g)
200 gram zachte geitenkaas
2 middelgrote courgettes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 384,78 kcal |
Koolhydraten | 47,92 g |
Eiwitten | 24,41 g |
Vetten | 9,71 g |
Benodigdheden
stoomkoker (Braun) (je hebt maar 1 stoomkorf nodig, dus beide types zijn geschikt)Voorbereiding
Meng in een kom couscous, shoarmakruiden, bouillonpoeder en 2 dl water en laat 10 minuten staan. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Hak de muntblaadjes fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
Halveer de courgettes en hol ze met een lepel uit tot op 3/4 cm van de wand. Vul de courgettes hoog op (terwijl ze in de stoommand liggen). Zet eventueel de laatste courgette bovenop de andere.
Vul de stoomkoker met water.
Bereidingswijze
Zet de stoomkorf in de stoomkoker en stoom de courgettes in ca. 25 minuten gaar.
Serveertip
Lekker met een salade van eikenbladsla.
Ik maak dit gerecht voor twee personen, dat is eigenlijk ook praktischer want dan passen de courgettes net even beter in de stoomkoker.
Met dank aan de AllerHande!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties