1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Couscous
  6. courgette met couscous

courgette met couscous

Door: hypoglykemie

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gram couscous
1 eetlepel shoarmakruiden
2 theelepels bouillonpoeder (let op: dit kan suiker en/of zoetstof bevatten. Niet iedereen met hypoglykemie kan dat verdragen).
3 lente-uitjes
1/2 zakje verse munt (a 15 g)
200 gram zachte geitenkaas
2 middelgrote courgettes


Verder heb je nodig


Stoomkoker (Braun) (je hebt maar 1 stoomkorf nodig, dus beide types zijn geschikt)


Dit gerecht wordt gestoomd in een stoomkoker en is heel gezond en erg lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een kom couscous, shoarmakruiden, bouillonpoeder en 2 dl water en laat 10 minuten staan. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Hak de muntblaadjes fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
Halveer de courgettes en hol ze met een lepel uit tot op 3/4 cm van de wand. Vul de courgettes hoog op (terwijl ze in de stoommand liggen). Zet eventueel de laatste courgette bovenop de andere.
Vul de stoomkoker met water.

Bereidingswijze

Zet de stoomkorf in de stoomkoker en stoom de courgettes in ca. 25 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met een salade van eikenbladsla.
Ik maak dit gerecht voor twee personen, dat is eigenlijk ook praktischer want dan passen de courgettes net even beter in de stoomkoker.
Met dank aan de AllerHande!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top