1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. reebout

reebout

Door: smulfreakherman

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002

Ingrediënten 6 personen


1500gr reebout of reerug, 80gr vet spek, zout, zwarte peper, 60gr boter, 1/2 litr heet water.


saus:
2 el bloem, 3 tl preiselbeerengelei, 1 potje zure room, zout, zwarte peper.


Verder heb je nodig


Groote braadpan of braadslede.


REEBOUT OF REERUG

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees door de poelier ontvliezen. laat het spek goed koud worden en snijd het in reepjes van 5 cm lang en 1 cm breed. pikeer het vlees hiermee tegen de draadrichting in.( u kunt ook vragen of de poelier dit voor u wil doen)

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met peper en zout en laat het 10 minuten rondom kleuren in de hete boter. voeg1/4L water toe, doe een deksel op de pan en schuif de slede 90minuten in een voorverwarmde hete oven op 220gr.C ( gasstand 7). Neem het vlees uit de pan en doe het over op een verwarmde schaal. Dek de schaal af zodat het vlees warm blijft. kook het braadfons met het resterende warme water los en zeef het in een kleine pan. meng de bloem met een beetje koud water en bind hiermee de jus. laat deze saus nu 7 minuten zachtjes koken. neem de pan van het vuur en meng er de gelei en de zure room door. breng het op smaak met peper en zout. snijd het vlees in plakken en giet er iets van de saus over.

Serveertip

Serveer de rest van de saus apart in een kom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulfreakherman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top