1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pate met sinaasappel-cranberrycompote

Pate met sinaasappel-cranberrycompote

Door: jose_m

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2002

Ingrediënten 4 personen


3 sinaasappels75 gr suiker50 cc sherry175 gr cranberry's4 blaadjes lollo rosso4 plakjes pate van ongeveer 1 cm dik



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Pers de andere sinaasappels uit en breng het sap met de geraspte schil, suiker en sherry aan de kook, laat het geheel ongeveer 3 minuten inkoken tot er een siroop ontstaat. Voeg de cranberry's toe en kook de besjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Roer het geheel tot een moes 4en schep dan de partjes sinaasappel erdoor. Laat de compote afkoelen en minstens een uur staan. Breng de compote op smaak met suiker.Leg op 4 bordjes een blaadje sla en daarop de plakjes pate. Schep een flinke lepel van de compote op en naast de pate. Lekker met vers geroosterd brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top